Nový iPad Pro údajne nebude obsahovať 3,5 mm audio jack

iPad na jeseň zažije veľký redizajn a zbaví sa Home buttonu. Nie všetky novinky však budú pozitívne.

Podľa spoľahlivého japonského blogu Mac Otakara dostanú nové iPady Pro Face ID a displej bez výrazných rámikov – toľko už vieme z doterajších únikov. Telo oboch iPadov (približne 11“ a 13”) by sa tak malo zmenšiť a displeje v nich naopak zväčšiť.

Čerstvou informáciou je však údajné odstránenie 3,5 mm slúchadlového jacku, rovnako ako pred dvoma rokmi na iPhone. Či za touto zmenou stojí šetrenie vnútorným miestom (ako v prípade iPhonu) alebo strategické rozhodnutie zjednotiť porty na všetkých zariadeniach, je prinajmenšom otázne.

Ďalším a trochu zvláštnym zádrheľom bude podľa Mac Otakara Face ID a orientácia iPadu. Podľa blogu totiž bude rozpoznávanie tváre fungovať len vo vertikálnej polohe, podobne ako na iPhone X. Na tablete však ide o prinajmenšom nepraktickú implementáciu. Doteraz sa hovorilo, že na horizontálnom Face ID Apple pracuje a zmienky o ňom sa našli aj v samotnom iOS.

ipad pro face id 2018
Ako by mohol vyzerať iPad Pro s výrezom na Face ID. Zdroj: Carlos Guerra

Nový Smart Connector

S tým súvisí aj údajne premiestnenie Smart Connectoru z boku na spodnú hranu zariadenia, vedľa Lightning konektora. Ako sa však bude k iPadu pripájať Smart Keyboard? Vyžadovať pri písaní vertikálnu polohu znie ako hlúposť.

Novú polohu konektoru však podporujú aj údajné uniknuté CAD nákresy, ktoré zverejnil @OnLeaks. Ukazujú záhadný port (?) na zadnej strane zariadenia, tesne nad Lightning portom.

Správa ďalej spomína výrobný proces využívajúci rezanie diamantom, ktorý sa používa napríklad pri iPhone SE. iPad Pro tak môže mať po stranách podobné brúsené hrany. V neposlednom rade Mac Otakara hovorí aj o novom 6,1″ iPhone, ktorý by mal dostať tzv. Active LCD displej, čo by zaručilo podobne tenký displej ako v prípade OLED modelov.

Čo si myslíte, je odstránenie jacku na iPade rovnako nepraktické ako v prípade iPhonu? Alebo ho vôbec nepoužívate? Čaká rovnaký osud aj MacBooky? Dajte nám vedieť svoj názor v diskusii.

Apple si registroval ďalšie dva nové iPady

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť