Kuo: Dopyt po iPhone XR je menší, než sa očakával

Za posledné týždne sa objavila nejedna správa o slabých predajoch iPhonu XR. Podľa známeho analytika na tom niečo bude.

Od dramatického zníženia výroby, cez zľavy až po agresívnu predajnú kampaň Applu – zdá sa, že modelu XR sa až tak dobre nedarí. Apple síce tvrdí, že ide o najobľúbenejší iPhone tejto jesene, to však neznamená, že spoločnosť neočakávala vyššie predaje.

Renomovaný analytik Ming-Chi Kuo už po druhýkrát znižuje svoje predajné odhady na budúci štvrťrok. Pôvodných 47 až 52 miliónov expedovaných iPhonov teraz zredukoval o pätinu, na 38 až 42 miliónov. Dôvodom je slabý záujem o XR, ktorý nevyváži ani dopyt po iPhone 8 a starších modeloch. 

Apple hlási poplach, na oficiálnom webe ponúka iPhone Xr za akciovú cenu

Za prvý štvrťrok 2018 Apple predal cez 52 miliónov iPhonov, čo by sa v prognóze na rok 2019 mohlo prejaviť až 10% poklesom ročných predajov. Tie by tak výrazne padli pod očakávania Wall Street. Apple taktiež ďalej neplánuje zverejňovať čísla predaných iPhonov, tak ako tomu bolo doteraz, čo len potvrdzuje, že čísla budú menšie ako po minulé roky. 

Podľa Kua by menej expedovaných iPhonov mohla dorovnať výrazne vyššia predajná cena. Okrem zrušenia najlacnejšieho modelu SE sa tiež opätovne navýšila cena top modelov – XS Max sa napríklad predáva ďaleko za 1 000 dolárovou hranicou. Skutočné čísla sa dozvieme na oficiálnom ohlásení finančných výsledkov v máji.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.