Jimmy Iovine z Applu neodchádza, ostáva však len ako poradca

Začiatkom roka sa objavili správy, že hlava hudobnej divízie, Jimmy Iovine, odchádza z Applu. Iovine to vyvrátil, no zrnko pravdy na tom predsalen asi bude.

Podľa článku v The Wall Street Journal prejde hudobný magnát od augusta do role akéhosi poradcu. Svoje miesto neopustí úplne, väčšinu zodpovedností však prenechá ostatným vedúcim hudobnej sekcie Applu.

Už teraz o veľkej časti operácií Apple Music rozhodujú dvaja muži – Robert Kondrk a Jeff Robin, pod vedením Apple veterána Eddyho Cuea. Cue sa údajne rozhoduje, či niekoho z dvojice povýši na prominentnejšiu pozíciu, najme niekoho nového, alebo bude pokračovať v súčasnom modus operandi.

Iovine sa chce podľa WSJ viac venovať svojej rodine, no za jeho čiastočným dôchodkom môže stáť aj drastická zmena kultúry, ktorá nastala po odkúpení Beats Applom. Vďaka nej sa podľa všetkého rozhodlo odísť viacero popredných zamestnancov spoločnosti.

Šéf vtedajšej služby Beats Music, Ian Rogers, napríklad odišiel krátko po spustení Apple Music, zatiaľ čo rapper Dr. Dre a frontman Nine Inch Nails, Trent Reznor, sa od projektu časom dištancovali. Vedúci hardvérovej divízie, Luke Wood, ostáva v Appli aj naďalej.

Pôvodný tím Beats Music, zľava doprava: Ian Rogers, Luke Wood, Trent Reznor, Jimmy Iovine a Dr. Dre. Zdroj: Bloomberg

Jimmy Iovine sa ako vplyvný veterán hudobného biznisu za uplynulé roky venoval prevažne vyjednávaním s hudobnými vydavateľstvami a interpretmi – rola, ktorú svojho času zastával ešte Steve Jobs. Bude zaujímavé sledovať, ako sa bude Apple Music vyvíjať po jeho odchode.

Vyzerá to tak, že akvizícia Beats možno pre Apple nebola až tak prínosná. Minimálne po stránke firemnej kultúry.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.