Instagram zrušil svoju Apple Watch aplikáciu

Apple Watch prišli o ďalšiu veľkú aplikáciu. Tentoraz ide o aplikáciu Instagram, ktorá patrila, podobne ako eBay, Twitter alebo Google Maps, medzi prvé na platforme.

Dôvodom pre odstránenie Instagram aplikácie z hodiniek Apple Watch je fakt, že aplikácia využívala pôvodné watchOS SDK. Tomuto rozhraniu Apple zakončil podporu 1. apríla/dubna 2018, vďaka čomu sa aj aplikácia Instagramu stala automaticky zastaralou. Divízia Facebooku namiesto toho, aby investovala do prebudovania aplikácie pod novším rozhraním, sa rozhodla ukončiť vývoj aplikácie a najnovšie ju definitívne odstránila z hodiniek.

Po aktualizácii Instagramu pre iOS na verziu 39, ku ktorej vydaniu dôjde 2. apríla/dubna 2018, už nebude dostupná samostatná aplikácia Instagram pre Apple Watch. Sme zaviazaní poskytovať užívateľom na ich Apple zariadeniach ten najlepší zážitok a naďalej budeme hľadať cesty, ako to dosiahnuť na všetkých platformách. Užívatelia Apple Watch si môžu naďalej vychutnať skvelé zážitky s Instagramom prostredníctvom rôznych bohatých a variabilných notifikácií.

Apple v súčasnosti požaduje, aby všetky nové aplikácie pre Apple Watch využívali oficiálne watchOS 4 SDK. Instagram bol na hodinky dostupný od roku 2015 a patril medzi prvé spoločnosti, ktoré začali podporovať Apple Watch po vydaní. Ich aplikácia umožnila ľuďom pozerať a lajkovať fotky na zápästí. Ponúkala tak skutočne interaktívny zážitok, čo sa o prechode na obyčajné notifikácie nedá povedať. Instagram je zároveň piatou službou, ktorá prestala podporovať Apple Watch. Ostatnými sú Twitter, Google Maps, Amazon a eBay.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.