Apple zverejnil zoznam podporovaných grafických kariet pre eGPU funkcionalitu v High Sierra

Koncom minulého týždňa Apple vydal aj väčšiu aktualizáciu pre macOS. Tá priniesla predovšetkým podporu pre externé grafické karty. O aké ide modely?

V novom podpornom dokumente Apple zverejňuje zoznam odporúčaných kariet, ktoré budú spolupracovať s eGPU funkcionalitou v najnovšom macOS High Sierra 10.13.4. Okrem toho sa v dokumente dočítate o tom, ako v systéme funguje správa týchto grafických kariet (zatiaľ len v angličtine).

eGPU musia byť zapojené cez Thunderbolt 3 na nových MacBookoch Pro a iMacoch a umiestnené v špecifickom Thunderbolt 3 šasi. Oficiálne podporované sú len karty od AMD. Pri MacBooku sa taktiež treba uistiť, že šasi dokáže popri grafike aj nabíjať váš laptop.

Externé šasi pre eGPU od firmy Sonnet.

AMD Radeon RX 570, RX 580 a Radeon Pro WX 7100

K týmto kartám založených na Polaris architektúre Apple odporúča nasledovné šasi: OWC Mercury Helios FX3, PowerColor Devil Box, Sapphire Gear Box, Sonnet eGFX Breakaway Box 350W, Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3 a Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3.

AMD Radeon RX Vega 56

Odporúčane šasi: OWC Mercury Helios FX3, PowerColor Devil Box, Sonnet eGFX Breakaway Box 550W3 a Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3.

AMD Radeon RX Vega 64, Vega Frontier Edition Air, Radeon Pro WX 9100

Odporúčané šasi: Sonnet eGFX Breakaway Box 650W3.

Thunderbolt 3 all-in-one eGPU

Odporúčané all-in-one eGPU produkty: Sonnet Radeon RX 570 eGFX Breakaway Puck.

Detaily o podpore eGPU, ako aj zoznam konkrétnych modelov grafických kariet nájdete v hore spomínanom dokumente. Externé grafické karty si nájdu uplatnenie predovšetkým pri náročných úlohách, akými sú vývoj 3D hier a predovšetkým vývoj VR aplikácií.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.