macOS High Sierra bude posledným s plnou podporou 32-bitových aplikácií, 10.13.4 už používateľov varuje

Apple sa agresívne zbavuje 32-bitového softvéru nielen na iOS, ale už aj na Macoch. macOS High Sierra bude posledným s plnohodnotnou podporou 32-bitu. Najnovšia beta prináša prvé varovania.

Včera Apple okrem macOS 10.13.3 vypustil aj prvú betu 10.13.4. Tá započala koniec pre 32-bitové aplikácie. Keď na najnovšej verzii totiž otvoríte takúto aplikáciu, systém vám zobrazí varovanie o tom, že apka môže ovplyvniť výkon vášho Macu a vývojár by ju mal aktualizovať.

Zdroj: 9to5Mac

Toto varovanie vám vyskočí len pri prvom otvorení aplikácie, no s ďalšími verziami High Sierra by varovania mali byť intenzívnejšie. Reálne obmedzenia ale používatelia zaznamenajú až s príchodom macOS 10.14 toto leto.

Ide o úplne rovnaký postup, aký Apple implementoval aj pri zrušení podpory 32-bitových aplikácií na iOS. V iOS 10 sa začali zobrazovať stupňujúce sa varovania o strate podpory jednotlivých apiek, čo sa napokon naplno prejavilo pri iOS 11.

Jediným rozdielom je fakt, že App Store je jediným zdrojom softvéru pre iOS a na zmeny sa adaptuje pomerne rýchlo. Na Mac pritom existuje nespočetné množstvo aplikácií mimo App Storu, ktoré už nie sú a asi ani nebudú updatované. A to nehovoríme o celej plejáde starších hier.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.