Gurman: detaily o novom MacBooku Air a Mac mini pre profíkov

Mark Gurman z Bloombergu zverejnil nové detaily o nástupcovi najobľúbenejšieho Macu. Koncom roka prekvapí aj Mac mini.

O príchode nového lacnejšieho MacBooku už vieme dlhšie, no na tom, či pôjde o vylepšený Air alebo lacnejší 12“ sa doterajšie informácie nezhodovali. Podľa spoľahlivého Gurmana pôjde práve o tú prvú možnosť. Teda doslova nová generácia Airu s Retina displejom – svätý grál mnohých nadšencov Macu.

Nový laptop okrem (konečne) kvalitnejšieho displeja samozrejme ponúkne rýchlejšie vnútornosti (hovorí sa o aktuálnej druhej generácii Kaby Lake čipov), no po dizajnovej stránke bude veľmi podobný, ak nie takmer identický terajšiemu MacBooku Air. Jediným výrazným rozdielom by mali byť menšie rámiky okolo displeja.

Apple tak s novým Airom nejde po výkone Pro modelov ani ultrakompaktnosti MacBooku, ale po cene. Tá by mala byť približne rovnaká ako dnes, teda okolo 999 dolárov. Laptop bude zameraný na študentov a konkurovať výrobkom v strednej cenovej kategórii. 

Apple začne vyrábať lacný 13″ MacBook koncom roka, tvrdí DigiTimes

Väčší Mac mini

V druhej časti článku sa Gurman letmo venuje aj zanedbávanému Macu mini, ktorý sa po štyroch rokoch taktiež dočká poriadneho updatu. Detaily sú striedme, no zhodujú sa s predošlými útržkami informácií. Nový Mac mini by mal byť zameraný viac na profesionálnych používateľov a ponúknuť tak výkonnejšie procesory a viac možností pre úložisko – aj keď za o niečo vyššiu cenu. 

Podľa predošlých dohadov by mal mini trochu narásť a nebyť „až tak mini.“ To by mohla mať za následok väčšia modularita komponentov, čo bolo od fanúšikov jednou z hlavných kritík posledných modelov.

Mac Mini nebol aktualizovaný celú večnosť a posledný model sa tiež netešil veľkej popularite.

Nový Air aj mini by mali prísť na trh ešte tento rok – predstavené teda budú v septembri alebo októbri. A keďže septembrový iPhone event s novými Apple Watch a iPadmi je už viacmenej istý, do úvahy pripadá aj menší Mac event v októbri, ako je u spoločnosti už zvykom. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.