Apple pracuje na 8K displeji a high-endovom Mac Mini

Apple tento týždeň zákazníkov šokoval nielen oznámením nového Macu Pro a iMacu, ale aj tým, že opäť pracuje na samostatnom displeji. Teraz sa na povrch dostávajú ďalšie detaily o pripravovaných produktoch.

Ako sme už dnes písali, blog Pike’s Universum zverejnil detaily o plánovanom iMacu, ktorý uvidíme ešte koncom tohto októbra. A aj keď Apple žiadne detaily o novom monitore neprezradil, v rovnakej správe sa spomína aj jeho rozlíšenie, ktoré by malo dosahovať až 8K.

Spoločnosť zatiaľ ponúka 4K a 5K displeje v 21,5“ a 27” uhlopriečkach, sú však pevnou súčasťou Retina iMacov. Ak by chcel Apple aj pri novom displeji zachovať rovnaké Retina parametre – teda priblžine štvornásobok počtu pixelov (1080p > 4K a 1440p > 5K), jeho uhlopriečka by tak mohla byť okolo 30 palcov.

8K displeje sú na trhu ešte stále nováčikom a to sa odzrkadľuje aj na ich cene. Momentálnym lídrom je Dell so svojim 32″ UltraSharp 8K displejom, ktorý sa momentálne predáva za 5 000 amerických dolárov.

32-palcový Dell Ultrasharp 8K Monitor je jedným z prvých na trhu.

Ide tak zo strany Applu o 180-stupňovú otočku – len minulý rok prestal predávať zastaralý Thunderbolt displej a novinárom oznámil, že s výrobou samostatných displejov končí, napriek priebežne kolujúcim dohadom o novom modeli. Pri predstavení nových MacBookov Pro svojim zákazníkom ponúkol displeje od LG, na ktorých so spoločnosťou spolupracoval. Stretli sa však s kritikou zo strany zákazníkov, najmä kvôli svojmu ne-Applovskému dizajnu a taktiež sa potýkali s výrobnými vadami.

Mac Pro však nie je jediným desktopom, na ktorom Cupertino pracuje. Aj keď Phil Schiller bol na rozdiel od ostatných Macov skúpy na detaily, prezradil, že Mac Mini je stále dôležitým produktom v portfóliu. Nový Mini by podľa Pike’s Universum nemal byť až tak “mini” – väčšie telo by tak mohlo znamenať výkonnejšie komponenty, či väčšiu rozšíriteľnosť.

Nové iMacy uvidíme už koncom tohto roka, no Mac Pro so svojim 8K displejom najskôr v roku 2018, možno neskôr. Mac Mini je zatiaľ otázny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.