Chystaný macOS 10.14 sa bude sústrediť na opravy a optimalizáciu, presne ako iOS 12

Iba pred pár hodinami sa objavila správa, že Apple oddiali príchod niektorých funkcií do iOS a v ďalšej veľkej aktualizácii sa zameria na opravy chýb a celkovú optimalizáciu. Rovnaké plány má Apple údajne aj s budúcou verziou macOS.

Tvrdí to bývalý redaktor 9to5mac Mark Gurman, ktorý mnohokrát informoval svet o plánovaných novinkách s vysokou pravdivosťou zverejnených informácií. Vo svojom novom príspevku na serveri Bloomberg uvádza, že sa Apple rozhodol zmeniť svoju terajšiu stratégiu v reakcii na kritiku a výsmech, akému čelil v posledných mesiacoch.

macOS High Sierra totiž obsahoval niekoľko vážnych bezpečnostných chýb, kvôli ktorým boli aj také funkcie, ako Touch ID, celkom zbytočné. Na odomknutie stačilo napísať root, inokedy iCloud Kľúčenka ochotne poskytla všetky heslá komukoľvek, kto o ne mal záujem. Optimalizácia tiež nie je na najvyššej úrovni, kvôli čomu časť užívateľov dokonca odporúča neupgradovať na tento systém.

Apple údajne odloží novinky z iOS 12, sústrediť sa chce primárne na kvalitu

Gurman vo svojom príspevku tiež hovorí o funkciách, ktoré sa objavia v iOS 12. Apple plánuje naďalej priniesť funkcie, ktoré umožnia rodičom monitorovať aktivitu a dĺžku aktivity detí na zariadeniach, a tiež sú v príprave vylepšenia pre FaceTime. Či Apple splní sľub z roku 2010 a uvedie FaceTime na Android, zatiaľ nie je jasné. Taktiež sa pripravujú menšie zmeny v aplikácii Fotky. Veľký update tejto aplikácie však bol preložený na rok 2019. Novinkou tiež bude zjednotená App Store platforma pre macOS a iOS, podobne ako to má Microsoft pri Xbox One a Windows 10.

komentáre
  1. Jo, jo… a bude se jmenovat Higher Sierra. Tak přece pánové od Applu pod vedením skladníka vysvětlovali, proč High Sierra – bude se hlavně optimalizovat stávající Sierra. pamatuje si to ještě někdo? Je to rok…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.