Budúce Apple Watch sa majú zbaviť fyzických tlačidiel

Technológia Force Touch debutovala prvýkrát na displejoch Apple Watch, no podľa novej špekulácie by táto vychytávka nemusela byť obmedzená len na displej.

Podľa serveru Fast Company Design by mala budúca generácia Apple Watch disponovať solid-state tlačidlami. Na vyvolanie dojmu zo stlačenia tlačidla by bol použitý Taptic Engine, ktorý by podľa intenzity stlačenia vyvolal rôznu vibračnú odozvu. V konečnom dôsledku by sa jednalo o rovnaký krok, aký Apple používa pri iPhone 7 a novších, kde už nemáme fyzické tlačidlo Home Button.

Zmena by sa podľa serveru mala dotknúť ako Bočného tlačidla, tak Digitálnej korunky, ktorá sa dá v súčasnosti nielen stlačiť, ale najmä otáčať, čo umožňuje používať určité funkcie. Napríklad sa tým dá scrollovať v prostredí, nastavovať čas alebo vrátiť sa na ponuku aplikácií. Korunka si však točivé vlastnosti zachová. Zmena bude len v možnosti stláčania, kde sa už tieto tlačidlá nebudú dať stlačiť.

Tým, že by sa už tlačidlá nepohybovali, by sa mohla zlepšiť vodeodolnosť, respektíve v prípade Apple Watch už vodotesnosť, hodiniek. Zároveň by to umožnilo, aj keď len v mikroskopickej rovine, mať viac priestoru na iné komponenty. Napríklad by tlačidlá mali slúžiť aj ako zdravotné senzory, tvrdí zdroj serveru Fast Company. Presnejšie má Apple experimentovať s tým, že by tlačidlá vedeli čítať rytmus srdca a ďalšie úkony, ktoré vyžadujú viac ako jeden kontakt s pokožkou.

Apple by tento vylepšený dizajn hodiniek uviedol na trh už tento rok, no ak nebude funkcionalita pripravená, odloží ju na 2019. Zároveň je v pláne, že by Apple Watch v budúcnosti kompletne vyradili akékoľvek tlačidlá. Boky hodiniek by reagovali na dotyk a šmýkanie prstom. Otázne je, ako by v takom prípade fungovala SOS funkcionalita, ktorú Apple Watch majú.

apple watch nike sport jar 2018

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.