Apple Music pridáva sekciu Coming Soon a vylepšenia pre ešte nevydané albumy

Apple Music na minulotýždňovej WWDC bola ledva spomenutá, napriek tomu dostáva niekoľko drobných funkcií. Nie všetky sú však dostupné aj u nás.

Pred víkendom Apple do služby nenápadne pridal novú sekciu s prichádzajúcimi albumami. Tá sa nachádza na úplnom spodku v tabe Prechádzať > Nová hudba a obsahuje niekoľko nových albumov, ktoré by mali vyjsť v dohľadnej dobe. V našej lokalizovanej verzii Apple Music ich však bohužiaľ v čase písania článku nenájdeme.

Rovnako Apple zlepšil zobrazenie konkrétnych dátumov vydania, ktoré sa po novom zobrazujú priamo v popise albumov. Slovenská verzia služby má však od vydania stále problémy so zobrazovaním mnohých týchto popisov. Či ide o problém s lokalizáciou, alebo jednoducho nepozornosť a nezáujem zo strany Applu, nevieme.

apple music coming soon ios

Jedna z noviniek, ktorá sa objavila aj nám, sú vylepšené profily interpretov v desktopovej verzii pre iTunes. Po novom sú vo veľkej hlavičke stránky zobrazené fotky interpretov, podobne ako na iOS. Vedľa populárnych skladieb tiež nájdete aktuálny album od interpreta.

Verziu pre iTunes Apple pomaličky vylepšuje, väčšinou vizuálnymi drobnosťami. Stále však so sebou nesie problém starého a nie príliš vydareného softvéru v podobe iTunes. Akokoľvek sa s nim spoločnosť snaží pracovať, bolo by asi lepšie predstaviť nového Apple Music klienta pre Mac, či dokonca webové rozhranie, ktorého náznaky sa objavili pred týždňom. Tento rok to však určite nebude.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.