Apple zjednocuje sekcie pre Siri a machine learning pod vedením bývalého šéfa z Googlu

V apríli Apple uchmatol hlavu vyhľadávania a AI priamo z Googlu. Teraz pracuje na zlepšení Siri.

John Giannandrea sa oficiálne objavil na stránke s vedením spoločnosti a náplňou jeho práce je dohliadanie na vývoj machine learning (strojového učenia) a AI (umelej inteligencie). V preklade tak Apple v podstate zjednotil tímy zodpovedné za Siri a strojové učenie, čím by mal zlepšiť ich spoluprácu na všetkých Apple platformách.

john giannandrea apple

Giannandrea predtým strávil osem rokov v Googli, kde okrem iného pracoval aj na Google Assistant, Gmaili, samotnom online vyhľadávaní a mnohých ďalších funkciách. A aj keď výsledky jeho práce sa po troch mesiacoch hodnotia len ťažko, Siri by mohol fúknuť do plachiet nový vietor. Trón preberá po šéfovi softvéru, Craigovi Federighimu.

Najatie experta na AI od konkurencie prišlo krátko po obrovskej vlne kritiky na osobnú asistentku od Applu, ktorá už dlhšie zaostávala za Googlom a Amazonom. Predstavenie odkladaného HomePodu tak len zvýraznilo jej nedostatky. Aj keď v iOS 12 sa Siri výrazných zmien nedočká, systém prinesie novú apku Shortcuts, ktorá by ju mohla spraviť o niečo užitočnejšou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.