Apple z Googlu ukradol šéfa pre AI a vyhľadávanie

Apple najal Johna Giannandrea, ktorý doteraz šéfoval sekcii s umelou inteligenciou v Google. Jeho úlohou bude pravdepodobne zlepšiť Siri.

Giannandrea bol v Google senior viceprezident zodpovedný za integráciu umelej inteligencie do produktov spoločnosti – menovite Google Search, Gmail a Assistant. V spoločnosti pracoval 8 rokov.

Tim Cook v internom emaili poznamenal, že Giannandrea zdieľa ohľadom súkromia rovnakú filozofiu ako Apple. “Naša technológia musí byť tvorená hodnotami, ktoré sú nám všetkým blízke.”

Apple je dôvod, prečo Siri zaostáva za konkurenciou

Nová posila do tímu prichádza práve v čase, kedy je Siri terčom kritiky ako v médiách, tak aj u zákazníkov. Asistent od Applu totiž už roky zaostáva za riešeniami od Googlu a Amazonu, čo sa len zvýraznilo nedávnym vydaním HomePodu, ktorý sa spolieha na hlasové ovládanie.

Len nedávno The Information zverejnil detailný pohľad do zákulisia vývoja Siri. Apple medzitým situáciu berie pomerne vážne a do vývoja nalieva peniaze. Spoločnosť napríklad najala vyše sto nových zamestnancov, takmer dvojnásobok oproti minulému roku.

komentáre
  1. Rád navštěvuji tento blog, proto reaguji na titulek tohoto článku. Skutečně je nezbytné použít výraz ,,ukradol”? Věřím, že úroveň blogu nepůjde touto cestou.

    Pěkný den přeji
    Rudolf Zeman

    0
    0
  2. Viac dolu to uz nepojde, neda sa. Potopena lod sa uz viac nepotopi. Viacero clankov je nespravne ukradnutych z inych webov. Alebo boli len najate, ako Giannandrea? New York Times pise “hired”, nie “stole”.

    Inak ku sklonovaniu mena Giannandrea, Akuzativ je Giannandreu, nie Giannandrea

    0
    0

Comments are closed.



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.