Apple plánuje v roku 2019 uviesť na trh nový HomePod, AirPods aj nové over-ear slúchadlá

Applu zrejme nestačí súčasná ponuka slúchadiel a preto ju v budúcnosti plánuje rozšíriť. Aktuálne bezdrôtové slúchadlá AirPods by sa mali dočkať hardvérového updatu, mali by dostať súrodenca a trojicu doplní nový HomePod.

Tvrdia to novinári Bloombergu, Mark Gurman a Debby Wu, s odvolaním na viaceré zdroje zo spoločnosti Apple. Tie potvrdili, že došlo k odkladu niektorých produktov na začiatok roka 2019, hoci niektoré mali vyjsť ešte pred Vianocami. Prvou novinkou budú slúchadlá AirPods.

Nový model sa dočká vodeodolnosti a technológie potláčania šumu a Apple tiež hľadá spôsob, ako zvýšiť dosah antény. Vodeodolnosť je v tomto prípade myslená najmä na pot a nie je v pláne zabezpečiť, aby sa dali AirPody počúvať pri plávaní. Takisto mal Apple diskutovať o možnosti zakomponovania biometrických senzorov do slúchadiel, ako napríklad snímačov krvného tepu, aby zdravotné funkcie neboli exkluzívne len pre Apple Watch.

Tento model AirPods máme očakávať v roku 2019 a vzhľadom k množstvu noviniek budú stáť zrejme viac, než 159 dolárov. Súčasťou balenia by malo byť aj nabíjacie puzdro s podporou bezdrôtovej nabíjačky AirPower. Ešte tento rok môžeme čakať menší refresh. Slúchadlá majú obsahovať nový čip (W2?) a podporu Hey Siri.

Beats Studio 3

Apple tiež plánuje predstaviť nové over-ear slúchadlá, ktoré budú konkurovať drahším modelom od Bose alebo Sennheiseru. Zároveň má ísť o prémiovejšiu, high-endovú alternatívu k Beats Studio slúchadlám. Na trh sa mali dostať ešte koncom tohto roka, ale problémy s vývojom spravili svoje: uvidíme ich v prvej polovici roka 2019. Výrobu týchto slúchadiel by mala mať na starosti firma Tymphany, divízia koncernu Primax Electronics Ltd., ktorá vyrába audio technicku pre spotrebiteľov aj profesionálov.

Applácky biznis so slúchadlami sa má dočkať aj zmien na pozadí. Presnejšie chce Apple začať vyrábať čo najviac audio techniky u Foxconnu. Momentálne mu väčšinu slúchadiel AirPods a reproduktorov HomePod vyrába firma Inventec, na ktorej by Apple chcel znížiť svoju závislosť, a firma Luxshare Precision Industry, ktorá vyrába asi 30% slúchadiel AirPods. Budúci rok môžeme čakať nový HomePod, ktorý by už mohol kompletne vyrábať Foxconn. Očakáva sa, že jednou z výhod nového modelu môže byť cena a s ňou spojené rozmery zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.