Apple Pay je od dnešného dňa dostupná na Ukrajine

Že Apple nemá problém so spustením služieb v krajinách bývalého východného bloku, dokazuje čerstvé ohlásenie. Ukrajinský minister financií Oleksandr Danyliuk oznámil, že Apple Pay je od dnešného dňa dostupné v jeho krajine.

Tamojší užívatelia môžu po novom využívať svoje iPhony a Apple Watch na platenie s kartami Visa a MasterCard. Má to však svoje obmedzenia. V tejto chvíli je služba dostupná len pre štátnu PrivatBanku. Zaostávať však nechcú ani iné banky, vrátane Oschadbanky. Tá by mala zaviesť podporu pre Apple Pay už čoskoro. Spustenie služby u našich východných susedov už skôr sľuboval Tim Cook, pri oznámení finančných výsledkov za uplynulý kvartál. Vtedy sa nechal počuť, že služba sa rozšíri aj do Poľska a Nórska.

Ako je to s Apple Pay v Česku a na Slovensku?

Apple Pay je tiež dostupná v USA, Veľkej Británii, Austrálii, Kanade, Singapure, Švajčiarsku, Hong Kongu, Francúzsku, Rusku, Číne, Japonsku, Novom Zélande, Španielsku, Tajwane, Írsku, Taliansku, Dánsku, Fínsku, Švédsku, Brazílii a Spojených arabských emirátoch.

Apple Pay Ukraine

komentárov
  1. @JohnST, tak potom by mali aj iné banky spustiť Apple Pay, no nie? Ja som z TB pred pár týždňami po skoro 18 rokoch odišiel, už som na nich nemal nervy :D

    0
    0
  2. Žiadny Apple Pay nebude…prinesú ich apku MobilePay a nebude ňou možné bezkontaktne platiť…písal som im na Tatra chat…takže sa zbytočne neradujte a nešírte tú zavádzajúce správy…

    0
    0
  3. Tatra Banka a Apple Pay nie od 01.05.2018 boli aktualizovane obchodne podmienky kde je uvedene MobilePay allikacia aj pre iOS, asi 3 dni na to som volal do TB ze co a ako a tam mi povedali ze hej ale ze to bude len pre platby na Internete takze opat nic, isto nie ziaden Apple Pay a isto nie platenie u obchodnikov takze sa tesite zbytocne ak tomu verite.
    Co by ale mna zaujimalo je ze Redakcia MacBlog spravila suhrn vyjardeni Bank a vysledok toho je ze Apple nema zaujem o Slovensko lebo malo Apple Telefonov a bla a tak dalej, to mi akoze Vazne chcu nahovorit ze na Ukrajine … etse raz Ukrajine kde su radi ze su radi je viac Apple Telefonov a tam sa to oplati viac ???? Toto je teda dost divne a nejak tomu nechapem.

    0
    0
    1. Bavil som sa s jedným známym o tejto téme a povedal mi zaujímavý scenár, ako mohli prebiehať diskusie:

      A: “Takže, my k vám zavedieme Apple Pay a vy na tom nič nezarobíte.”
      U: “Da, my banka. My radi iPhone.”

      0
      0
  4. ono to bude asi v niecom inom, kedze napr. take Rakusko, Nemecko alebo krajinu Beneluxu su urcite zaujimavejsie pre Apple ako Ukrajina….

    0
    0
  5. Ukrajina je 40 mil trh, kde sa pokial viem nezije az tak biedne ako si ludia u nas vseobecne myslia. Mozno je to pre Apple dobry a lacny test pre tuto funkciu vo vychodnej Europe. Ta sluzba od Tatrabanky nema nic s Applepay. Vyjadrenie bank na Slovensku bolo vacsinou, ze to vyzera na nezaujem zo strany Applu o Slovensky trh co sa tyka Apple Pay. Banky by sa na tuto funkciu isto hned vrhli, keby bola taka moznost aj u nas.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.