Nový iPhone by mohol ponúknuť 18W nabíjačku v balení

18W Apple Charger

Po rokoch špekulácií to vyzerá, že Apple tento rok naozaj obohatí krabice telefónov o novú nabíjačku. Malo by ísť o rýchlejší model s USB-C konektorom, vďaka čomu by sa už Lightning–USB-C kábel nemusel predávať iba zvlášť.

Kábel je dnes totiž v predaji iba ako samostatné príslušenstvo s cenou začínajúcou na 19 dolároch. Kábel by však už po novom nemusel byť dostupný zvlášť, ale ako súčasť balenia iPhonu, v ktorom by sa nachádzala vynovená nabíjačka. Tá by okrem nového konektoru disponovala aj vyšším výkonom. Hovorí sa o 18W, čo je výrazný posun od súčasných 5W, ktoré sú pribalené k iPhonom dnes. Dokonca by bola výkonnejšia oproti nabíjačkam iPadov. Ich výkon sa pohybuje na 10 a 12W, takže nová nabíjačka by mohla tým pádom rýchlejšie nabiť všetky iOS zariadenia.

Za zmienku tiež stojí, že nová nabíjačka vyzerá byť menšia oproti tej iPadovej, ale väčšia oproti iPhonovej. Svojim tvarom mi osobne pripomína skôr tie, ktoré sú pribalené k mobilom od Samsungu, s rozdielom, že je oblá. Pribalená by mala byť potom u všetkých koncoročných iPhonov, teda pri X2, X2 Plus a lacnejšom LCD modeli.

 

18W Apple Charger

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.