Apple Pay je od dnes dostupné v Nemecku

Apple dnes po mesiacoch plánovania spustil Apple Pay v ďalšej neďalekej krajine.

Od dneška pomocou iPhonu a Apple Watch zaplatíte aj v Nemecku. Pri spustení služby sú podporované nasledujúce banky a finančné inštitúcie: American Express, Deutsche Bank, Hanseatic Bank, HypoVereinsbank, Edenred, Comdirect, Fidor Bank a taktiež mobilné a virtuálne banky o2, N26, boon, bunq, and VIMpay.

Nemecko sa na čoraz rozširujúci zoznam krajín pridáva po našich dvoch susedoch, Poľsku a Ukrajine a celkom prekvapivo aj po krajinách ako Kazachstan. Čo len posilňuje domnienku, že najväčšou prekážkou v zavedení služby sú zmluvy s miestnymi bankami.

O spustení Apple Pay na Slovensku a v Čechách nemáme žiadne nové informácie. Posledné zmienky sa objavili na jeseň, kedy známe slovenské média hovorili o možnom spustení už tento marec. V Česku by to mohlo byť o nejaký ten mesiac skôr.

SME: Apple Pay k nám príde v marci

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.