Apple Pay štartuje v Belgicku a Kazachstane

Ďalšia správa spojená s príchodom Apple Pay obletela svet. Bohužiaľ ani zmienka o Česku či Slovensku. 

Ako sa očakávalo, Apple Pay spustili 28.11.2018 v Belgicku. Tamojší užívatelia sa môžu tešiť z bezkontaktného platenia iPhonom či Apple Watch. Samozrejme ak službu podporuje vydavateľ karty. V tomto prípade sa príchod Apple Pay stal exkluzívnym partnerstvom medzi BNP Paribas Fortis a ich dcérske Fintro a Hello banky.

Je možné, že s postupom času sa k týmto bankám pridajú aj ďalšie finančné domy, avšak zatiaľ nie sú dostupné žiadne bližšie informácie. Pre pripomenutie, Apple Pay je možné využívať na zariadeniach iPhone a Apple Watch, Macoch s podprpou TouchID a Macoch starších 2012 s kombináciou iPhonu alebo Apple Watch.

Okrem tešiacich sa belgičanov zavítal Apple Pay aj do Kazachstanu. Zoznam bánk podporujúcich túto funkciu je omnoho dlhší ako pri Belgicku. Podporu ponúkajú Eurasian Bank, Halyk Bank, ForteBank, Sberbank, Bank CenterCredit a ATFBank. Podľa Forbes až 65% krajiny podporuje bezkontaktné platby a finančné domy sa túto možnosť snažia progresívne rozšíriť.

Belgicko a Kazachstan sa tak stali 30. a 31. krajinou, kde je Apple Pay oficiálne dostupné. Apple Pay by v tomto roku malo zavítať aj do neďalekého Nemecka a Saudskej Arábie.

Apple Pay bolo spustené v októbri 2014 v Spojených Štátoch, pričom sa následne rozšírilo do mnohých krajín vrátane Veľkej Británie, Kanady, Austrálie, Číny, Singapúru, Švajčiarska, Francúzska, Japonska, Španielska, Talianska, Švédska, Fínska, Ruska,  Brazílie, Poľska, Írska a Ukrajiny.

komentáre
  1. Kazachstan ano a my ne. At mi nikdo nerika, ze to nestoji na strane nasich bank. Prosla i takova byrokraticka zeme, jako je Belgie. Oficialni stanoviska bank, ze by jako moc chteli, ale ze to nezavisi na nich jsou podle mne nesmysl.

    0
    0
  2. Pavel, budte radi. Smart grid nastupuje a čím neskôr začnú ľudia vo všetkých krajinách používať digitálne platby, tým skôr sa ostatní budú mať možnosť zobudiť. My Apple Pay nielen nepotrebujeme ale nechceme. Nikto z nás by nemal používať kreditky a ani digitálne platby, lebo z teórie digitálneho väzenia spravíme realitu.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.