Apple čelí žalobe kvôli spontánne odpadávajúcim displejom Apple Watch

Apple čelí novej skupinovej žalobe. Tentoraz pre konštrukčnú kvalitu hodiniek Apple Watch, ktoré trápi kuriózny problém. Viacerým užívateľom sa totiž displej spontánne rozbil alebo dokonca odpadol.

Žalobu na Apple podal zákazník Kenneth Sciacca, ktorý si v decembri/prosinci 2016 zakúpil svoje Apple Watch Series 2. Sotva o rok a pol neskôr, v marci/březnu 2018, došlo podľa jeho slov k spontánnemu odpadnutiu displeja z hodiniek len krátko po tom, ako ich odpojil z nabíjačky. Kenneth v žalobe uvádza, že jeho prípad nie je ojedinelý a cituje viacero prípadov na komunitných fórach Applu. Na podobné prípady s odpadávajúcimi alebo samoprasknutými displejmi však možno naraziť aj inde, napríklad na Reddite, Twitteri alebo aj napr. na fóre MacRumors.

Podľa žalobcu je postoj Applu taký, že popiera existenciu problému a snaží sa vinu pripísať zákazníkom a učtovať od nich nemalé servisné poplatky za to, že sa jedná o pozáručný servis. Ceny pozáručných opráv sa pritom pohybujú na úrovni od 229 do 329 dolárov, čo je prakticky cena, za ktorú si môžete kúpiť nové hodinky. Apple si mal byť podľa sťažnosti vedomý problému, napriek tomu o ňom ale neinformoval zákazníkov.

Apple Watch Detached Display

Či je pravda, že Apple o tomto probléme vedel, nie je známe. Nutno však dodať, že v starších prípadoch sa preukázalo, že Apple o chybách svojich zariadení vedel, vrátane toho, že si bol plne vedomý problému s ohýbaním u iPhone 6 Plus. V prípade Apple Watch Series 2 a pôvodnej generácie však spoločnosť informovala o probléme s nafúknutými batériami a poskytla užívateľom bezplatnú opravu až po dobu 3 rokov od zakúpenia.

Apple je tak obvinený z nekalých obchodných praktík, čo je v rozpore s Kalifornským zákonníkom. Zároveň má porušovať zákon o opravných prostriedkoch a Magnuson-Moss Warranty Act, teda zákon o záruke, čo Apple využíva na bezdôvodné obohatenie a zamietanie reklamácií.

komentár
  1. Vadne hodinky (odpadavajuce displeje), vadne macbooky (SSD+doska, zadrhavajuce sa klavesnice), iMacky (zaprasene displeje), iPhony (vypalujuce sa OLED) … kokoooos, co este za tie tisice EUR, co to stoji !!! :-((((

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.