31-ročný zamestnanec továrne na iPhone X spáchal samovraždu

Rok 2018 sa začal pre Apple tragicky. Z Číny totiž prišla ďalšia správa o samovražde robotníka Foxconnu, ktorý pracoval vo fabrike v Zhengzhou. V nej sa v súčasnosti montuje iPhone X. Apple už niekoľkokrát s výrobcom spolupracoval, aby predišiel podobným tragédiám.

Najnovšie sa o svoj život pripravil 31-ročný Ming-Li, ktorý bol vo firme evidovaný pod pracovníckym číslom P4163866. Vo Foxconne pracoval iba dva mesiace a zatiaľ nie je jasné, prečo sa rozhodol vyskočiť z okna ubytovne. Apple sa zatiaľ k situácii nevyjadril. Zrejme ale môžeme očakávať, že Apple podnikne kontrolu situácie vo fabrike Foxconnu v Zhengzhou, kde k tragédii došlo.

Nejedná sa totiž o prvý prípad samovraždy robotníka v “továrni na iPhony”. Už v roku 2009 sa rozhodol svoj život ukončiť len 25-ročný robotník po tom, ako čelil fyzickým aj verbálnym útokom kvôli strate prototypu iPhonu. Samovraždy ale vyvrcholili v roku 2010, kedy prišlo o život 18 ľudí, z toho štyria sa zabili už po tom, ako Foxconn rozmiestnil v okolí fabriky siete, ktoré mali zachrániť život zamestnancov. Koncom roka 2017 sa pre zmenu objavila správa, že študenti boli v rámci praxe nútení ťahať nadčasy, čím Foxconn porušil čínske zákony.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.