Vyšla druhá beta iOS 11.2, prináša Apple Pay Cash

Apple včera vydal druhú beta verziu iOS 11.2 pre verejných beta testerov. iOS 11.2 bola vydaná týždeň po prvej verejnej beta verzii a týždeň po vydaní verejnej iOS 11.1, ktorá je zatiaľ najväčšou aktualizáciou od vydania iOS 11. 

Beta testeri, ktorí sú členmi testovacieho programu Apple dostanú upozornenie o update iOS 11.2. Stiahnuť si ho môžu pomocou over-the-air technológie, s nainštalovaným správnym certifikátom pre iOS zariadenie, na ktoré má byť aktualizácia stiahnutá. Tí, ktorí sa chcú zúčastniť beta testovacieho programu sa môžu zaregistrovať na beta testovacích webových stránkach Apple. Registrovaný užívateľ tak získa prístup k betám iOS, macOS a tvOS. Avšak bety iOS nie sú vždy stabilné a preto sa neodporúča ich inštalovanie na primárne zariadenia.

Apple s príchodom druhej verzie iOS 11.2 od dnes umožňuje verejným beta testerom otestovať Apple Pay Cash. Apple Pay Cash funguje v aplikácii Messages (Správy) a je dizajnovaný tak, aby umožnil rýchle peňažné transakcie medzi účastníkmi konverzácie (person-to-person). Niečo podobné ako Square Cash alebo Venmo. Apple Pay Cash je dostupná ako dedikovaná iMessage aplikácia integrovaná v aplikácií Správy (Peniaze sa posielajú skrz iMessage transakcie, teda medzi užívateľmi iOS).  Aj keď je väčšina pozornosti Apple Pay Cash sústredená na iPhone, môžete Apple Pay Cash odoslať aj cez Apple Watch.

Peniaze sa dajú poslať z prepojenej kreditnej alebo debetnej karty. Príjemcovi sa peniaze uložia na Apple Pay Cash kartu v aplikácií Wallet, aby ich mohol použiť na nákupy prípadne preposlanie na bankový účet. Posielanie peňazí z kreditnej karty je spoplatnené 3% daňou, pričom posielanie z debetnej karty je zadarmo.

Bohužiaľ, funkcia spolu s celou službou Apple Pay zatiaľ nie je dostupná na Slovensku a v Čechách.

iOS 11.2 beta 2 taktiež opravuje chybu pri autooprave, ktorá postihla mnoho užívateľov. Chyba opravuje písmeno “i” na “A[?]”. Apple dokonca aj odporučil dočasné riešenie vo forme náhrady textu, avšak problém bude definitívne opravený, keď oficiálne vyjde iOS 11.2.

Apple začal testovať iOS 11.2, opravuje bug s kalkulačkou

Okrem iného iOS 11.2 opravuje aj chybu animácie v aplikácií Kalkulačka, ktorá spôsobovala, že pri rýchlom zadávaní symbolov neboli niektoré z nich zaregistrované a tak zobrazovali zlý výsledok. Aktualizácia odstraňuje animáciu z aplikácie takže je možné rýchle zadávanie symbolov bez nutnosti pomalého zadávania na dosiahnutie správneho výsledku.

Aby sme ale nehovorili len o tom zlom, iOS 11.2 predstavuje novú “Práve hrá” možnosť pre kontrolovanie obsahu na Apple TV v Ovládacom Centre. Taktiež sa k slovu dostáva aj nová emoji kamery a nová animácia načítavania pre Live Photos efekt.

UložiťUložiťUložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.