iOS 11 plní priania, prinesie prehliadač súborov Files

WWDC odštartuje dnes večer, no už teraz sa objavujú prvé náznaky toho, čo nás čaká. Minimálne teda iOS 11 dostane vlastnú alternatívu k Finderu na Macu, ponesie názov Files.

Rozrobená stránka aplikácie sa objavila v iTunes App Store, pričom jej výrobcom je Apple Inc. a vyžaduje minimálne iOS 11.0. Čo znamená, že Apple s najnovším systémom predsa len prinesie nejakú vyššiu úroveň produktivity na iPade, ktorým chce Apple do určitej miery nahradiť MacBooky.

Steven Troughton-Smith, vývojár a leaker v jednom, tiež poukázal na to, že aplikácia Files podporuje len 64-bitové zariadenia, čo len ďalej potvrdzuje staršie zistenie o urezaní podpory iPhonu 5c a ďalších 32-bitových iOS zariadení na novom systéme. Tento krok sme očakávali už minulý rok pri uvedení iOS 10.

Zaujímavé tiež je, že sa v App Store nachádza aj aplikácia Activity. Tá je momentálne predinštalovaná v iOS 10, no ľuďom, ktorí nemajú Apple Watch, sa javí ako skrytá. Jej prítomnosť v App Store ale naznačuje, že sa bude dať odinštalovať.

iOS 11 Files App

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.