Koncept iPadu Pro 2 ukazuje Smart Keyboard s trackpadom

Apple stavia iPad Pro do pozície zariadenia, ktoré môže väčšine ľudí nahradiť notebook. No keď sa začne hovoriť o notebooku, veľa ľudí si automaticky predstaví vyklapačku s klávesnicou a trackpadom. A pridať trackpad na Smart Keyboard Cover by vlastne nemusel byť zlý nápad.

S touto myšlienkou sa posledne zahrával renomovaný bloger John Gruber z portálu Daring Fireball. Podľa jeho slov by bol trackpad alternatívou k 3D Touch, ktorý nájdeme na iPhone a MacBookoch, ale nie na iPade. Pritom by touchpad slúžil na posúvanie kurzoru v texte alebo aj na možné označovanie dlhších častí textov – presne tak ako vo Worde na MacBooku.

iPad Pro 2 Smart Keyboard Trackpad Concept

Pritom podľa neho existujú aspoň dva náznaky, že by niekedy v budúcnosti Apple mohol predávať Smart Keyboard s trackpadom.

V prvom rade je to fakt, že trackpad je už dostupný na iPhonoch s 3D Touch – pri práci s textom stačí silnejšie stlačiť klávesnicu a ona sa premení na trackpad, s ktorým sa lepšie pohybuje v rozpísanom texte.

V druhom rade je to nedokončená verzia rozhrania UIFocusEngine, ktoré sa do iOS 9 zatúľalo z tvOS. Toto rozhranie na Apple TV zabezpečuje, že systém je možné ovládať externým príslušenstvom – klávesnicou, joystickom, trackpadom na Apple TV Remote.

iPad Pro 2 Smart Keyboard Trackpad Concept
Autor konceptu: David Chapman (Twitter)
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.