iOS 11 prinesie veľké dizajnové zmeny a Siri pre viac aplikácií

iOS 11 bude predstavený už o dva dni a na povrch sa tesne pred WWDC dostávajú nové kúsky informácií.

Podľa MacRumors čaká iOS najväčší redizajn od čias iOS 7, ktorý prinesie viaceré zmeny do celého používateľského rozhrania. Aj keď určite nepôjde o tak radikálne zmeny ako v prípade spomínanej sedmičky, mali by sme dostať o niečo viac ako minulý rok pri iOS 10.

Ten mimo iného kompletne redizajnoval hudobnú aplikáciu, Apple News a mapy. Ak sa bude Apple držať podobnej estetiky ďalej, dôraz na výraznú, hrubú typografiu by sa mohol rozšíriť aj do zvyšku systému. Ako bude však vo finále iOS 11 vyzerať, zatiaľ nikto nevie.

Medzi ďalšie novinky nového operačného systému by mali patriť skupinové videohovory cez FaceTime, väčší dôraz na video v službe Apple Music, či nové funkcie pre iPad, ako napríklad rozšírená podpora Apple Pencil.

WWDC ’17: Čo očakávame od tohtoročnej konferencie

Server Reuters informuje, že veľké zmeny čakajú aj Siri. Tá by mala dostať ešte väčšiu podporu pre aplikácie tretích strán. Tie podporuje už od minulého roku, avšak obmedzená je len na kategórie ako správy, objednávanie jázd ako Uber, platby, fitness, vyhľadávanie fotiek a VoIP hovory. Podľa Reuters plánuje Apple tieto kategórie v iOS 11 masívne rozšíriť.

Dôvodom na to bude zrejme aj pripravovaný Siri reproduktor, ktorý by mohol byť predstavený už v pondelok. A aj keď do predaja sa dostane asi až na jeseň, spoločnosť chce mať dovtedy na svojej strane vývojárov aplikácií.

Úvodná keynote WWDC konferencie sa uskutoční už tento pondelok o 19:00. Sledujte náš web pre aktuálne informácie o nových produktoch.

komentáre
  1. Tá ich nová “výrazne, nová tipovrafia” je ten najväčší grc od čias SJ.
    Nič horšie som veru nevidel.
    To ked implementujú do ostatných app tak už žiadny druhý iP nebudem kupovať.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.