iMac Pro bude podporovať Hey Siri, umožní to vstavaný A10 Fusion čip

iMac Pro by sa mal na trhu objaviť už budúci mesiac a podľa najnovších informácií bude obsahovať aj špeciálny ARM čipset známy z predošlých iOS zariadení.

Vývojári Jonathan Levin, S-T Smith a Guilherme Rambo sa cez víkend pohrabali v zdrojovom kóde najnovšieho macOS a taktiež v softvérovom balíku BridgeOS 2.0, ktorý bude súčasťou nového iMacu. Našli hneď niekoľko zaujímavostí, najväčšou z nich je podpora pre A10 Fusion čip s 512 MB pamäťou RAM.

ARM čip známy z iPhonu 7 tak bude podľa všetkého súčasťou iMacu Pro a na starosti bude mať okrem bezpečného bootovania počítača pravdepodobne aj ďalšie využitia. Jedným z nich bude podpora pre funkcionalitu Hey Siri, ktorá by mala byť vždy aktívna – aj pri uspatom Macu. Príchod Hey Siri na Mac viacmenej potvrdilo nové dialógové okno, ktoré Rambo našiel v kóde systému.

Ďalšou zaujímavosťou je nová bootovacia znelka, ktorú si môžete vypočuť nižšie. Aj keď A10 nebude prvým špecializovaným ARM čipsetom v Macu – ten patrí čipu T1, ktorý umožňuje Touch ID a Touch Bar na MacBooku Pro – ide o významný krok vpred a zrejme aj začiatok novej éry Macov. O využití takýchto čipov sa hovorí už niekoľko mesiacov. Zlúčenie klasických Intel procesorov s vlastnými Apple čipsetmi by spoločnosti umožnilo pevnejšiu kontrolu nad hardvérom počítačov a to bez straty kompatibility s doterajším softvérom.

ARM čipy v budúcich Macoch (a teoreticky aj v blížiacom sa iMacu Pro) by tak mohli mať na starosti napríklad FaceTime kameru, energeticky nenáročné aktualizovanie na pozadí (Power Nap), či biometrické funkcie ako Face ID a Touch ID. Čo všetko bude A10 procesor umožňovať, uvidíme už za pár týždňov, kedy sa iMac Pro dostane do predaja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.