Nový MacBook Pro bude obsahovať ARM procesor pre menej náročné úlohy

Už dlhšie sa objavujú správy, že Apple pripravuje počítače s ARM procesormi. Takéto tvrdenia sa stretávajú so skepsou aj nadšením, ktorú majú na svedomí aj benchmarky čoraz výkonnejších iPhonov a iPadov. Takéto správy však nikdy neodpovedali na otázku kedy?

Zmenu teraz spravil Bloomberg, ktorý vyhlásil, že Apple by mohol priniesť prvé ARM procesory do Macov už tento rok. A prvý procesor by sa mal objaviť hneď v MacBooku Pro, kde by žil v spojení s procesorom od Intelu. Tento procesor by si mal nájsť využitie pri procesoch, ktoré vyžadujú menej výkonu a stačí im nižšia spotreba. Napríklad také Poznámky, Kalendár alebo aj Mail. Práve kvôli takýmto jednoduchým programom sa musia trápiť vysokovýkonné procesory od Intelu a to sa podpisuje aj na výdrži batérie. Tá bola spočiatku na MacBooku Pro s Touch Barom katastrofálna, nakoniec sa však za vinníka ukázala chyba v Safari.

Ako tvrdí Bloomberg, tak čip s kódovým označením T310 by mal mať dokonca na starosti aj funkciu Power Nap, ktorá dorazila na Mac už so systémom Mountain Lion. Táto obľúbená funkcia sa zakrátko stala symbolom intuitívnosti Macu a dnes ju nájdeme na prakticky každom Macu. Pre tých, ktorí nevedia, o čo sa jedná, je to trochu rozšírený režim spánku, v ktorom je počítač navonok neaktívny, no aj pri vypnutej obrazovke sťahuje nové e-maily, prijíma aktualizácie a synchronizuje dáta.

 

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.