Apple potvrdil, že stále pracuje na novom modulárnom Macu Pro

mac pro 2019 concept
Bude nový Mac Pro hybridom medzi predošlými dizajnami, alebo niečim úplne novým? Koncept – Pascal Eggert.

Tento týždeň Apple konečne spustil predaj nového Macu pre profesionálov, aj keď len v podobe all-in-one iMacu Pro. Potenciálnych záujemcov však ubezpečuje, že Mac Pro s modulárnym dizajnom je stále na ceste.

Aj keď nám túto skutočnosť potvrdil Phil Schiller ešte pred niekoľkými mesiacmi, na konci tlačovej správy k novému iMacu Apple znova pripomína, že pracuje na redizajne zabudnutého Macu Pro. Ten by mal zrejme ponúknuť ešte väčší výkon ako najvyššie konfigurácie iMacu Pro, no predovšetkým však možnosť výmeny jednotlivých komponentov.

To je jedna z hlavných výtiek voči novému iMacu, v ktorom vymeníte maximálne RAMku, aj to nie práve najjednoduchšie. Profesionáli, ktorí majú záujem o pracovnú stanicu, ktorá im bude slúžiť dlhé roky, by tak teoreticky mali počkať na to, čo Apple predstaví. Nový Mac Pro by mal byť dátovo vysokopriepustný systém s modulárnymi časťami – očakávame teda návrat ku klasickému “vežovému” dizajnu.

Phil Schiller potvrdil, že Apple vyvíja nové displeje a úplne nový Mac Pro

Aktuálny model nebol okrem zníženia cien upgradovaný už štyri roky, teda prakticky od svojho predstavenia, a to práve kvôli dizajnu á la smetný kôš. Práve ten vďaka netradičnej termálnej architektúre neumožnil Applu upgradovať komponenty a tak nemali na výber, len od základov vytvoriť nový model. Okrem samotného počítača sa v Cupertine pracuje aj na novom high-end displeji, ktorý by podľa dohadov mohol ponúkať panel s obrovským 8K rozlíšením.

Dilemou však ostáva, dokedy majú záujemci čakať, a či sa im neoplatí siahnuť po terajšom iMacu Pro. Dátum predstavenia ostáva záhadou a Apple potvrdil jedine to, že tento rok ho ešte neuvidíme. To môže znamenať rok 2018, avšak kľudne aj neskôr. Akokoľvek sa už rozhodnete, určite nekupujte aktuálny Mac Pro.

komentár
  1. Tak se (doufejme) snad konečně zase dočkáme nějakých slušných novinek z počítačové divize. Po té záplavě zpráv na téma iPhone by člověk už nabyl dojmu, na onu legendární Jobsovu otázku ‘chceš prodávat sladkou vodu nebo měnit svět?’ si sám Apple odpověděl, že to první bude lepší. I když chápu, že prodané objemy mobilů budou v porovnání s počítači podstatně větší. Vlastně i ten iPhone svět do jisté míry změnil. Otázka je, zda každá drobná přidaná funkcionalita nebo úprava specifikace zaslouží takovou publicitu a pozornost.

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.