Vyšiel Final Cut Pro X 10.4, prináša podporu pre 360-stupňové VR videá, HDR, formát HEVC a ďalšie

Spolu s novým iMacom Apple predstavil aj veľký update pre Final Cut Pro X. Odteraz podporuje 360-stupňové VR videá, HDR, HEVC a pokročilý color grading.

Najväčšou funkciou verzie 10.4 je možnosť úpravy VR videí v 360 stupňoch, výsledky môžete pritom sledovať v reálnom čase pomocou pripojeného VR haeadsetu. Podporovaný je zatiaľ HTC Vive s rozhraním SteamVR. Hotové 360° sa dajú priamo zdieľať na YouTube, Vimeo, či Facebook.

Final Cut Pro je teraz taktiež plne optimalizovaný na nový iMac Pro, dokáže editovať videá až do rozlíšenia 8K a podporuje taktiež HDR video a nový úsporný HEVC kodek predstavený s iOS 11 a High Sierra. Pribudol tiež priamy import videí z iMovie pre iOS a nové nástroje pre správu farieb a vyváženie bielej.

Final Cut Pro X MacBook Pro

Spolu s FCP boli o rovnakú funkcionalitu aktualizované aj doplnkové aplikácie MotionCompressor. Update na iMac Pro dostal aj audio softvér Logic Pro X, ktorý teraz podporuje prácu s až 36-jadrovými procesormi.

Update je bezplatný pre každého majiteľa softvéru a stiahnuť si ho môžete cez Mac App Store. Podrobnejšie informácie o nových funkciách a cene nájdete rovnako na App Store – Final Cut Pro X, Motion, CompressorLogic Pro X.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.