WhatsApp získa aj šiforvané video hovory

Služba WhatsApp Messenger dnes oficiálne sprístupnila šifrované video hovory medzi dvoma osobami pre viac ako jednu miliardu užívateľov na celej planéte. 

Informoval o tom TechCrunch. Koncepciu video hovorov sme mohli vidieť v beta verzii tejto Facebookom vlastnenej četovacej služby pre Android, ktorá sa následne stala dostupná na všetkých platformách. Stlačenie tlačidla hovoru v pravom hornom rohu v otvorenej konverzácií vyvolá menu, ktoré nám ponúkne možnosť audio alebo video hovoru s druhým účastníkom konverzácie. Počas hovoru môže ktorákoľvek zo strán používať klasické možnosti ako je napríklad prepínanie medzi zadnou a prednou kamerou, stíšenie hovoru alebo ukončenie hovoru.

whatsapp-logo-promo

WhatsApp nie je prvá aplikácia, ktorá poskytuje video hovory. Túto funkciu už dlhšie obsahujú aplikácie ako je Facebook Messenger, Viber, Google Duo, Skype a tak podobne. Avšak veľká užívateľská základňa WhatsAppu dáva tejto službe veľkú výhodu. Taktiež ale predbieha služby ako je FaceTime (dostupné iba na iOS) alebo Google Duo (dostupné na novších verziách iOS a na Androide).

“Snažíme sa držať s tým, čo naši užívatelia chcú.” Takto opísal svoju stratégiu v rozhovore s Reuters Jan Koum, spoluzakladateľ WhatsAppu. “Sme posadnutí, aby sme sa uistili, že audio a video hovory pôjdu bez problémov aj na lacnejších a slabších zariadeniach”.

screen-shot-2-800x476

WhatsApp pred nedávnom vo svojej bete testoval dvojstupňovú autentifikáciu, čo naznačuje, že ďalšia aktualizácia bude sústredená aj na posilnenie bezpečnosti. Teda jeden z cieľov WhatsAppu je, aby žiadna tretia strana nemala prístup ku správam či hovorom a teda bolo zachované maximálne súkromie užívateľov služby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.