Apple pridal v Mac App Store sekciu “Podporuje Touch Bar”

Prví zákazníci už majú v rukách nový MacBook Pro s Touch Barom. Apple okamžite reaguje na túto skutočnosť. 

Akonáhle dorazili prvé MacBooky Pro svojím novým majiteľom, Apple aktualizoval svoj Mac App Store a vytvoril novú kategóriu pre MacBooky Pro s odporúčanými aplikáciami podporujúcimi Touch Bar funkcie. Zoznam od Apple zahŕňa 14 aplikácií, ktoré už podporujú Touch Bar funkcie. Do tohto zoznamu patrí napríklad Day One, OmniGraffle 7, PocketCAS, Mail Designer Pro 3, Focus a 1Password. V zozname sa nachádzajú aj aplikácie, ktoré boli použité ako ukážka, keď bol MacBook predstavený. Boli to aplikácie Final Cut Pro a djay Pro.

snimka-obrazovky-2016-11-15-o-19-28-05

Rozsah podpory Touch Bar funkcií sa líši podľa aplikácie, avšak v mnohých aplikáciách sa do Touch Baru premiestnili často používané skratky, čo má za následok urýchlenie práce užívateľa. Napríklad v djay Pro môže byť Touch Bar použitý na celkovú manipuláciu s hudbou. V 1Password používate Touch Bar na rýchle pridávanie alebo vyhľadávanie hesiel.

MacBook Pro Touch Bar Emoji

Taktiež sme už počuli aj kritiku na margo Touch Baru, no aplikácie tretích strán budú postupne pre svoje aplikácie pridávať podporu pre Touch Bar hneď ako to bude možné a túto funkciu do svojich aplikácií implementujú. Mnoho aplikácií ako je Pixelmator, Photoshop, Affinity Design a Microsoft Office oznámili, že podpora pre Touch Bar bude dostupná v najbližších týždňoch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.