Premeňte svoje Apple Watch na vzdialený ovládač

Ako by sa vám páčilo, keby vaše Apple Watch dokázali ovládať väčšinu vašich domácich elektronických zariadení? Napríklad televíziu, DVD prehárvač, mnoho druhov mediálnych prehárvačov a taktiež aj Set Top Box. Ak si predstavíme, že vďaka Apple Watch na vašom zápästí dokážete ovládať iPhone, je už len otázka času, kedy budú Apple Watch schopné ovládať aj iné zraiadenia a z hodiniek na ruke sa stane univerzálny ovládač. Vyzerá to tak, že túto možnosť nám už ponúkol Peel. 

play_zy9_h480_screenshot_19_samsung-watchon-on-tv

Aplikácia Peel už podobnú službu pre iOS ponúkala. No teraz aplikácia vydala update, ktorý podporuje už aj Apple Watch a je schopná ich premeniť na plnohodnotné a univerzálne vzdialené ovládanie.  Nápad, s ktorým táto spoločnosť prišla, môže mať veľmi široké pole pôsobnosti. No tak ako aj pri aplikácií pre iPhone tak aj pri Apple Watch je nutná kúpa hardvéru Pronto, aby aplikácia mohla fungovať.

peel-for-apple-watch-00

Ak si neviete predstaviť, ako to všetko pracuje, vysvetlíme vám to. Kľúčom k fungovaniu celého systému prepojenia leží v malom hardvéri s názvom Pronto. Ten je zodpovedný za rozosielanie požiadavok. V podstate sa jedná o 360 stupňový IR vysielač, ktorý sa pripojí k iOS, watchOS a Android. Zároveň sa prepojí aj s multimediálnymi zariadeniami u vás doma a tým, že už je prepojený s vaším telefónom alebo smart hodinkami, je schopný príjmať požiadavky a rozosielať ich do zariadení (TV, DVD a pod.). Pronto stojí rozumných 49,90$ a pripojí sa ku všetkým zariadeniam s technológiou SMART alebo Bluetooth.

hqdefault

Bohužiaľ novo vydána aktualizácia pre Apple Watch neponúka všetky funkcie, tak ako tomu je v iOS verzii. Narozdiel od watchOS, iOS verzia ponúka plnú kontrolu nad vašou smart TV a uživateľ si môže urpaviť ovládacie prvky podľa seba. iOS verzia taktiež ponúka možnosť odporúčaných filmov na základe vami sledovaného žánru.  Časom sa možno dočkáme tejto podpory aj vo watchOS.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.