Tim Cook za rok 2015 zarobil vyše desať miliónov dolárov

Podľa údajov z komisie pre burzu cenných papierov, riaditeľ Applu Tim Cook za uplynulý fiškálny rok zarobil viac ako 10 miliónov amerických dolárov. Konkrétne ide o sumu 10 281 327 dolárov, tá sa pritom skladá z bežného platu vo výške 2 miliónov a kompenzácie v podobe ďalších 8 miliónov. Cook zarobil o približne milión dolárov viac ako v roku 2014.

Zvyšok šéfov spoločnosti je na tom čo sa týka finančnej kompenzácie ešte lepšie. Viceprezidentka kamenných predajní Angela Ahrendts za rok 2015 dostala odmenu 25,8 miliónov, Eddy Cue, či Dan Riccio zarobili taktiež podobnú sumu. Okrem finančného ohodnotenia dostávajú riaditelia aj odmenu v podobe akcií spoločnosti. Tim Cook ich za rok 2015 získal cez 500 tisíc, ich hodnota pritom presahuje 57 miliónov dolárov. Angela Ahrendts dostala akcie v hodnote 50 miliónov a zvyšok tímu akcie s hodnotou 11 až 38 miliónov amerických dolárov.

Apple má v pláne ohlásiť finančné výsledky za prvý fiškálny kvartál 2016 v utorok, 26. januára.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.