Od júna budú musieť byť všetky nové watchOS aplikácie natívne

Apple počas víkendu oznámil, že všetky nové Apple Watch aplikácie na App Store budú od 1. júna musieť byť vytvorené pomocou watchOS 2 SDK a natívne podporovať hardvér hodiniek.

Natívne watchOS 2 aplikácie, narozdiel od tých starších, fungujú priamo na Apple Watch a tiež využívajú ich výpočetný výkon. V prvej verzii watchOS totiž aplikácie bežali na spárovanom iPhone a na hodinkách sa len zobrazovali. Natívne aplikácie Apple predstavil minulý rok na WWDC a zaručiť by mali rýchlejšie spúšťanie a načítavanie dát.

apple-watch-watchos21-800x497

Tieto podmienky však platia len pre novo odovzdané aplikácie. Otázkou teda zostáva, ako Apple prinúti aktualizovať aplikácie vývojárov, ktorí sa ich od vydania watchOS 2 ani nedotkli, najskôr kvôli nedostatočnému záujmu zo strany používateľov. K špekuláciám sa pridáva aj Federico Viticii, podľa ktorého by Apple mohol obmedziť podporu Watch aplikácií v pripravovanom iOS 10 len na systém watchOS 3.

Nové operačné systémy, vrátane iOS 10 a watchOS 3, Apple predstaví už o necelé dva mesiace na každoročnej WWDC konferencii, ktorá sa bude konať 13. júna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.