Nový MacBook Pro bude mať Touch ID zabudované do zapínacieho tlačidla

Nová generácia MacBooku Pro by mala okrem tenšieho tela, rýchlejších procesorov a USB-C konektivity priniesť aj úplnú novinku – OLED dotykový panel nad klávesnicou. Ten by okrem ovládacích prvkov mohol obsahovať aj senzor odtlačkov prstov.

Server 9to5Mac teraz potvrdzuje zabudovanie Touch ID senzoru, ktorý by sa podľa overených zdrojov mal nachádzať priamo v zapínacom tlačidle. Správa tak potvrdzuje špekulácie, ktoré priniesol už pred pár mesiacmi analytik Ming-Chi Kuo. Senzor Touch ID by mal tiež doprevádzať kontextuálny OLED panel na vrchu klávesnice, ktorým by sa ovládali nastavenia ako hlasitosť, jas a ďalšie. Ohľadom oboch hardvérových funkcií sa už našli zmienky priamo v systéme macOS Sierra.

MacBook Pro 2016 leak
Júnový leak od Cult of Mac.

Dohady taktiež podporili veľmi dôveryhodne vyzerajúci leak kovového šasi, o ktorý sa v júni podelila stránka Cult of Mac. Telo laptopu okrem miesta na OLED panel a Touch ID obsahuje štyri USB-C porty. Avšak žiadne stopy po MagSafe konektore, či čítačke pamäťových kariet.

Nový MacBook Pro by mal byť predstavený koncom tohto roka a spolu s ním by mal byť obnovený zastaralý lineup Macov v portfóliu spoločnosti. MacBook Air údajne ostane dostupným zariadením za najnižšiu cenu a strednú triedu bude okupovať nový 13“ MacBook. Najvyššia rada bude naďalej pozostávať z 13” a 15″ MacBookov Pro.

Koncept: Ako by mohli vyzerať OLED klávesy na novom MacBooku Pro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.