iPhone 7 Plus má ponúknuť displej s 2K rozlíšením

Hoci Apple nepatrí medzi tých, ktorí by sa dravo naháňali za vyšším rozlíšením, tento rok zrejme spraví výnimku. Vody čínskeho internetu totiž na svoj povrch vyplavili fotku, ktorá údajne zachytáva displeje pre budúci iPhone. Na fotke môžeme vidieť displeje pre 4.7″ iPhone 7 a pre 5.5″ iPhone 7 Plus a iPhone 7 Pro.

Spolu s fotografiami sa však objavila aj ďalšia zaujímavá informácia. Apple by mal opäť zvýšiť rozlíšenie displejov, ako to spravil pri predošlých hlavných generáciách. Menší model by mal mať rozlíšenie Full HD, čiže 1080 x 1920 bodov na výšku. V prípade iPhonu 7 Plus by mal byť počet pixelov dvakrát taký veľký a mal by sa rovnať Galaxy S7 edge. Má sa jednať o rozlíšenie 1440 x 2560 bodov, známe aj ako QHD či 2K.

Displeje budú naďalej využívať LCD technológiu, čo pri takto vysokom rozlíšení a tenkosti tela nemusí byť najšťastnejšie riešenie. Výrobcovia s Androidom v takomto prípade upredňostňujú AMOLED technológiu, ktorá je schopná poskytnúť farebnejšie farby, vysoké rozlíšenie a zároveň je o 50% úspornejšia, než zastaralé LCD. Jedným z dodávateľov displejov je spoločnosť JDI. Tá vyrába displeje pre Apple už dlhší čas po boku ďalších výrobcov ako je Samsung či LG Display.

iPhone 7 leaked screen panel

iPhone 7 Plus Display

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.