Koncept: Ako by mohli vyzerať OLED klávesy na novom MacBooku Pro

Nová generácia MacBookov Pro by mala okrem prechodu na USB-C a tenšieho tela dostať aj dynamický OLED dotykový panel nad klávesnicou.

Dizajnér Martin Hajek preto pripravil niekoľko renderov, ktoré ukazujú, ako by takáto klávesnica mohla vyzerať v praxi. Stavia pritom na nedávno uniknutých snímkach hliníkového tela a taktiež na informácii, že OLED panel by mal byť kontextuálny a v každej aplikácii ponúkať iné možnosti.

Hajek si ako príklad zvolil Spotify, ktoré ponúka ovládacie prvky spolu s názvom aktuálnej skladby, či torrentový klient Transmission zobrazujúci priebeh aktuálne sťahovaného súboru. Pravá časť panelu pritom zobrazuje informácie z menu baru ako čas a zostávajúcu batériu. Panel by taktiež mohol zobrazovať tradičné funkčné klávesy, ovládanie hlasitosti a jasu, prípadne farebnú Siri animáciu.

macbook-pro-oled-concept2 macbook-pro-oled-concept5 macbook-pro-oled-concept1 macbook-pro-oled-concept6 macbook-pro-oled-concept3 macbook-pro-oled-concept4 macbook-pro-oled-concept7

Nové MacBooky Pro v 13“ a 15” prevedeniach zrejme uvidíme najneskôr koncom roka. Niektoré zdroje však uvádzajú, že predstavené by mohli byť už o tri dni na konferencii WWDC 2016.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.