Majiteľa stránky KickassTorrents pomohol FBI dolapiť aj Apple

Americké úrady zadržali údajneho majiteľa najväčšej torrentovej stránky na svete KickassTorrents. Dopomohol im k tomu aj Apple, ktorý poskytol osobné údaje z iTunes účtu podozrivého.

Podľa serveru TorrentFreak americká vláda v Poľsku zadržala Artema Vaulina, 30-ročného Ukrajinca, ktorý by mal byť prevádzkovateľom torrentového portálu KickassTorrents (KAT). Ten sa vďaka miliónu unikátnych návštev denne stal najväčšou torrentovou stránkou na internete a predbehol tak doterajšieho šampióna The Pirate Bay.

Po zásahu FBI je však stránka od včera oficiálne nedostupná. Americkí vyšetrovatelia sa údajne maskovali za inzerenta, čo ich viedlo k získaniu bankového účtu asociovaného so stránkou. Oficiálne dokumenty taktiež odhaľujú úlohu, ktorú v prípade zohrával Apple. Ten FBI poskytol osobné údaje Vaulinovho iTunes účtu potom, ako boli porovnané IP adresy použité k nákupu na iTunes a prístupu k Facebookovej stránke KAT.

Americké ministerstvo spravodlivosti odhaduje hodnotu KickassTorrents na vyše 54 miliónov dolárov s ročnými obratmi vo výške 12 až 22 miliónov. Stránka údajne pomohla distribuovať pirátené súbory v celkovej hodnote viac ako 1 miliardy dolárov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.