Ako dlho podporuje Apple konektory vo svojich počítačoch?

Na túto otázku sa rozhodli nájsť odpoveď redaktori z portálu The Verge, ktorí sa pozreli do minulosti a priniesli prehľad jednotlivých konektorov.

Už celé týždne sa objavujú špekulácie, že chystaný iPhone 7 nebude obsahovať štandardný 3,5 mm jack pre slúchadlá a v budúcnosti sa budeme spoliehať na Lighting konektor alebo Bluetooth. Zatiaľ sa dá ťažko predpovedať, akým smerom sa uberie spoločnosť Apple a všetko sa dozvieme na jeseň pri jeho predstavení.

iPhone 7 sa údajne zbaví 3,5 mm slúchadlového jacku

Avšak Apple patrí medzi prvé spoločnosti, ktoré sa zbavia starých zvykov a pustia sa do nových technológií. Najnovším príkladom je bezpochyby 12 – palcový MacBook. Ten prišiel ako prvý počítač  s novým typom USB – C, ktorý sa postupom času začína udomácňovať aj v zariadeniach ďalších výrobcov.

Redaktori z portálu The Verge sa pozreli do minulosti a priniesli prehľad, ako dlho podporuje Apple jednotlivé rozhrania. Graf poskytuje prehľad o všetkých možných konektorov: od 3,5 mm jacku až po USB – C, prípadne od diskiet až po DVD mechaniky.

apple konektory zivotnostPodľa grafu sú jednotlivé konektory podporované v priemere 15 rokov. Najstarším je jednoznačne 3,5 mm jack, ktorý sa objavil už v prvom počítači Macintosh v roku 1984. Uvidíme, či sa mu tento rok stane osudným, aspoň v prípade iPhonu 7.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.