macOS Sierra: Ako obnoviť zatvorené taby v Safari

Poznáte to, niekedy pri zatváraní viacerých otvorených záložiek v Safari zistíte, že ste omylom zavreli aj jednu, ktorú ste potrebovali. Dopracovať sa k takej záložke bolo v OS X celkom problém, pretože jednoduché CMD+Z nestačilo a museli ste na to ísť cez históriu prehliadania.

macOS Sierra však prináša jedno užitočné uľahčenie, ktoré využijú nielen majitelia MacBooku a MacBooku Pro s Force Touch, ale aj majitelia počítačov bez Force Touch technológie. Jednoducho na to, aby ste obnovili záložku v Safari v macOS Sierra, vám stačí už len podržať tlačidlo (+) pre otvorenie nového tabu. Reakcia systému je skutočne plynulá aj na starších zariadeniach a občas sa vám tu môže stať, že zoznam naposledy zatvorených záložiek vysuniete omylom. Otvorenie nového, prázdneho tabu sa inak nijak nezmenilo a stačí, aby ste len ťukli na touchpad.

macos-sierra-naposledy-zavrete-taby-safari

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.