Deus Ex: Mankind Divided zamieri na Mac ešte tento rok

Nie je zvykom, že by na Mac vychádzali hry krátko po svojom debute na PC a konzolách. No predsa len sa nájdu výnimky a jednou takou je aj najnovší Deus Ex: Mankind Divided. Jeho autori oznámili, že hra vyjde ešte tento rok na Mac a Linux.

Najnovší Deus Ex sa odohráva dva roky po udalostiach z Human Revolution a hráči sa v ňom opäť vžijú do role Adama Jensena. Vzťahy medzi augmentovanými a prirodzenými ľuďmi sa pomaly vracajú do normálu, všetko však skomplikuje teroristický útok na Růžičkovom Nádraží v Prahe. Vzhľadom k udalostiam predošlej hry okamžite padá podozrenie na augmentovaných ľudí a tí okamžite získavajú status vydedencov spoločnosti. To vedie k zvýšeniu policajnej agresivity voči nim a vzniká tu “mechanický” apartheid. Jensen tak čelí diskriminácií nielen zo strany prirodzených občanov, ale aj zo strany niektorých kolegov. Jeho snaha zistiť, čo alebo kto stojí za teroristickým útokom, sa tak komplikuje.

Osobne ma na hre veľmi potešilo, že okrem angličtiny sa v Prahe stretnete aj s česky hovoriacimi ľuďmi, ktorých nadabovali známe hlasy. Plus má dobrú grafiku a ozvučenie, hrateľnosť tiež nie je zlá a ak máte radi RPG (hoci aj cyberpunkové) a stealth, tak by som vám hru vedel odporučiť. Otázne je, aká bude optimalizácia na Mac. O port sa stará Feral Interactive, firma, ktorá už dávnejšie vydala na Mac hry ako Sleeping Dogs, Tomb Raider alebo obľúbenú epizodickú záležitosť Life is Strange. Ako však dopadla hra na konzolách, si môžete prečítať v mojej recenzii.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.