MacBooky budúcej generácie by mali byť lacnejšie a ponúkať 32 GB RAM

Len pred necelými dvoma týždňami Apple predstavil dlho očakávané MacBooky Pro s novým dizajnom a už sa začínajú objavovať špekulácie o ďalšej generácii.

Podľa známeho analytika Ming-Chi Kua môžeme nové MacBooky Pro očakávať koncom roku 2017. Čo je však zaujímavejšie, mali by stáť o niečo menej a ponúkať aj konfigurácie s 32 GB RAM.

Práve cena je jednou z najväčších sťažností na nové MacBooky. Za podobnú cenu ako predošlú generáciu kúpite len základný 13″ MacBook Pro bez Touch Baru a s dvoma portami (aj to len vo vyššej konfigurácii s 256 GB SSD), ceny modelov s Touch Barom a lepšou konektivitou sa u nás vyšplhali až na hranicu dvoch tisíc.

Nový MacBook Pro stále ponúka maximum 16 GB RAM, dôvodom je výdrž

Kuo však tvrdí, že Apple má tendenciu spočiatku navyšovať cenu takto radikálnych modelov, predtým ako z nej nasledujúci rok upustí. Podobný scenár sme mohli vidieť aj v roku 2012, keď vyšiel prvý MacBook Pro s Retina displejom.

Čo sa týka podpory 32 GB RAM, tu je to trochu komplikovanejšie. Podľa Kua by mali budúcoročné MacBooky takúto možnosť obsahovať, aj on sa však odvoláva na schopnosť Intelu včas dodať Cannonlake čipsety. Situáciu však ďalej komplikuje fakt, na ktorý upozornil server Ars Technica – podľa uniknutých plánov Intelu spoločnosť vôbec neplánuje vydať Cannonlake čipy vhodné do Pro laptopov od Applu. To by znamenalo, že by sa muselo čakať až do roku 2018, kedy by mali byť predstavené čipy Coffee Lake.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.