Za nové MacBooky Pro si priplatíme, staré modely ostávajú v predaji za rovnakú cenu

Apple dnes predstavil dlho očakávanú novú generáciu MacBookov Pro. Ak vás však na prezentácii zaujali, pripravte si svoje peňaženky.

Ceny nových MacBookov stúpli v porovnaní s predošlými modelmi o niekoľko stovák dolárov. Pre zákazníka v Európe to však vďaka medzinárodným kurzom znamená ešte väčšie navýšenie. Za koľko si teda MacBook Pro kúpite v našich končinách?

Ceny sme hľadali na oficiálnom nemeckom Apple Store, kde sa pohybujú na približne rovnakej úrovni ako u slovenských predajcoch. Základný 13″ model je tu dostupný za 1,699 eur. Ide pritom o verziu bez Touch ID, Touch Baru a len s dvoma Thunderbolt 3 portami. Taktiež obsahuje slabší procesor a grafiku. Za regulérny 13″ model si zaplatíte 1,999 eur a za verziu s väčším úložiskom až 2,199 eur.

macbook pro 2016 ceny

Pri 15″ modeli si môžeme vybrať z dvoch modelov, základný za 2,699 eurvyššia konfigurácia za 3,199 eur.

Apple pritom v ponuke ponechal aj staré generácie z roku 2015, ktoré však predáva za úplne rovnakú cenu ako predtým. 13″ model so 128 GB úložiskom je dostupný za 1,449 eur15″ model s 256 GB úložiskom za 2,249 eur.

Nové MacBooky sú dostupné na predaj oddnes. Základný model bez Touch Baru je skladom ihneď, na vyššie modely si však budete musieť počkať niekoľko týždňov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.