Nový MacBook Pro by mal byť najväčším upgradom za posledné štyri roky

Len včera sme spomínali, že MacBook Pro novej generácie dostane okrem ďalších noviniek aj Touch ID, už sa stihla vynoriť ďalšia správa, ktorá pridáva podrobnejšie detaily o nových počítačoch.

Mark Gurman zo serveru Bloomberg tvrdí, že tohtoročná verzia MacBooku bude najväčšou zmenou za posledné štyri roky. Teda od doby, kedy Apple predstavil MacBook Pro s Retina displejom. Rovnaké štyri roky pritom prešli medzi predstavením Retina modelu a prvého MacBooku s unibody dizajnom. Správa potvrdzuje všetky doterajšie dohady ako Touch ID senzor a OLED dotykový panel nad klávesnicou, ktorý by nahradil terajšie funkčné klávesy.

MacBook Pro OLED koncept
Koncept interaktívneho OLED panelu od Martina Hajeka.

Nové MacBooky Pro budú okrem toho obsahovať USB-C konektivitu a pokročilejšiu grafiku, ktorá by mohla utiahnuť aj náročnejšie hry. Apple plánuje využiť grafické čipy Polaris od AMD, ktoré sú až o 20 % tenšie ako ich predchodcovia. To ich predurčuje k vyššej úspornosti a efektivite, vďaka ktorej sa zmestia aj do menšieho tela nových zariadení. To by malo byť o niečo tenšie ako súčasná generácia, nie však zúženého tvaru ako pri MacBooku Air a 12″ MacBooku. Nové laptopy budú tiež zaberať menej miesta na stole a ponúknu širší trackpad. Apple dokonca zvažuje rozšíriť farebné spektrum na striebornú, šedú a zlatú.

Spoločnosť laptopy údajne testuje už od začiatku tohto roka, no debutovať napokon nebudú ani budúci mesiac na predstavení nového iPhonu. To je podľa Gurmanových informácií naplánované na stredu, 7. septembra. Ak teda nové Macy uvidíme ešte tento rok, a podľa všetkých informácií by sme mali, do úvahy pripadá už len Apple event v priebehu októbra.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?