Apple vydal v poradí už piatu betu operačného systému iOS 10

Apple dnes vydal už v poradí piatu betu operačného systému iOS 10 pre developerov na testovacie účely.

ios10

Táto aktualizácia bola vydaná týždeň po vydaní štvrtej bety a približne dva mesiace po odhalení nového operačného systému iOS 10 na WWDC 2016. Užívatelia, ktorí už mali nainštalované predchádzajúce štyri bety operačného systému iOS 10 alebo majú beta konfiguračný program, si môžu betu 5 stiahnuť pomocou over-the-air možnosti. Taktiež sa dá beta stiahnuť na stránkach Apple Developer Center. iOS 10 je jednou z veľkých aktualizácií operačného systému pre zariadenia Apple, ktorá ponúka nové funkcie a možnosti ako je napríklad redizajnovaná uzamknutá plocha, lepšie prístupná kamera a redizajnované notifikačné centrum. Podľa slov spoločnosti Apple, je iOS 10 najväčšia aktualizácia akú spoločnosti kedy vytvorila.

Aplikácia Správy prešla v iOS kompletným redizajnom. Apple si dal záležať a aplikácia nám prinesie nové funkcie ako animácie na pozadí, bublinový efekt, Digital Tocuh, ručne písané poznámky, Tapback odpovede, emoji a vstavaný App Store. Taktiež aplikácia Fotky niečo získa. Napríklad môže byť spomenutá funkcia rozpoznávania objektov a tvárí alebo funkcia Memmories na znovuobjavovanie zabudnutých momentov. Operačný systém iOS 10 je aktuálne dostupný iba pre developerov a public beta testerov na testovacie účely. Plné vydanie pre všetkých užívateľov je naplánované na jeseň tohto roku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.