Nový MacBook Pro a Air už v októbri, Apple pracuje aj na externom 5K displeji

Už za pár dní Apple predstaví iPhone 7 a Apple Watch 2. Kedy sa však konečne dočkáme nových Macov? Zakrúžkujte si v kalendári október.

Podľa serveru Bloomberg Apple v októbri plánuje predstaviť redizajnovaný MacBook Pro, no updatu by sa mal prekvapivo dočkať aj MacBook Air. Ten by mal do vienka dostať multifunkčné USB-C porty s možným Thunderbolt 3 rozhraním, žiadne bližšie detaily však zatiaľ nevieme.

Zato nový MacBook Pro nám podrobne opísal už nejeden zdroj. Aj Bloomberg opätovne potvrdzuje prechod na tenšie šasi s USB-C portami a dotykový OLED pás nad klávesnicou. Ako naznačuje jeho interné pomenovanie “Dynamic Function Row”, tento displej bude slúžiť ako náhrada funkčných klávesov a ponúkne tak dynamickú ponuku skratiek a možností. Pri zobrazenej ploche sa napríklad zobrazia tradičné funkčné klávesy ako jas, hlasitosť a ovládanie hudby. Po prechode do konkrétnej aplikácie sa však zobrazia akcie špecifické pre danú aplikáciu. Vždy ale bude prítomné ovládanie hlasitosti a prepínač na štandardnú sadu kláves. Súčasťou tohto dotykového panelu bude aj skener odtlačkov prstov Touch ID.

Nový MacBook Pro by mal byť najväčším upgradom za posledné štyri roky

Apple však zrejme neskončí len pri svojich laptopoch. V pláne sú aj nové iMacy s možnosťou upgradu na grafické čipy od AMD. Spoločnosť tiež spolupracuje s LG na vývoji samostatného 5K displeja, ktorý by v ponuke nahradil nedávno vyradený Thunderbolt displej. Ten nebol aktualizovaný prakticky od svojho predstavenia v roku 2011 a nikto nevie, či sa niekedy dočká nástupcu. Hovorí sa však o 5K paneli, ktorý by bol podobný súčasnému Retina 5K iMacu a špekuluje sa tiež o integrovanej grafickej karte. Tá by vďaka svojej výpočetnej sile displej teoreticky sprístupnila aj slabším Macom v portfóliu spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.