Retina Thunderbolt displej by mohol mať vlastnú grafickú kartu, na WWDC ho však neuvidíme

V posledných dňoch narastajú špekulácie, že Apple na WWDC konečne predstaví nový Thunderbolt displej. Mnohí si myslia, že jeho súčasťou by mohla byť aj samostatná grafická karta, ostatné zdroje túto možnosť popierajú.

Diskusia na túto tému sa rozprúdila po tom ako Stephen FoskettJohn Gruber z Daring Fireball začali o novom displeji teoretizovať na Twitteri. Samostatný 5K Retina displej by totiž vyžadoval veľmi výkonný hardvér, ktorý by dokázali poskytnúť len tie najnovšie Macy. Ak by však bola jeho súčasťou aj dedikovaná grafická karta, mohla by pomôcť s vykresľovaním obrazu a na displej by sa teoreticky pripojili aj staršie počítače.

thunderbolt-display-daisy-chain-macbook-pro

Olej do ohňa neskôr prilial aj server 9to5Mac, ktorý potvrdil, že presne takéto riešenie je v Cupertine momentálne vo vývoji. Externá grafická karta by umožnila obrovské 5K rozlíšenie potiahnuť aj kompaktným MacBookom s integrovanými grafickými kartami.

Krátko na to boli však tieto informácie popreté, ako samotným 9to5Mac, tak aj Renem Ritchiem z iMore. Oba zdroje tvrdia, že na WWDC sa žiadny externý monitor (s, či bez externej grafiky) neobjaví. 9to5Mac pritom dodáva, že konferencia bude tento rok zameraná takmer výhradne na softvér, čo by vylúčilo taktiež predstavenie nových MacBookov Pro.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.