iPhone SE má niekoľko totožných komponentov s iPhonom 5s

Včerajšie rozobratie iPhone SE od Chpipworks potvrdilo, že toto nové zariadenie je zmesou komponentov z rôznych predošlých modelov iPhonov, vrátane modelu 5s. iFixit taktiež rozobrali iPhone a a to čo zistili ich prekvapilo. Nové zariadenie s názvom iPhone SE obsahuje hneď niekoľko komponentov, ktoré sú rovnaké akými disponuje iPhone 5s. 

JmCJXRx6CPvGRAWO.medium

iFixit prišli na to, že súčiastky iPhonu SE ako sú reproduktory, šasi, vibračné zariadenie, držiak na SIM kartu a diely displeju, čiže LCD, digitizér, predná kamera, slúchadlo a proximity senzor sú totožné s tými z iPhonu 5s. Podľa testovania iFixit sú komponenty ľahko vymeniteľné a stačí ich iba zapojiť a spustiť. Medzi komponenty, ktoré sa nedajú vymieňať sú logicky základná doska, zadná kamera, Lightning konektor súčasti a batéria. iPhone SE disponuje batériou s kapacitou 1,624 mAh, pričom iPhone 5s má kapacitu 1,560 mAh. iFixit taktiež poznamenal, že batéria iPhonu SE má aj iný konektor ako tá v iPhone 5s, čo znamená, že ľudia, ktorí si chcel vymeniť v iPhone 5s batériu za silnejšiu majú smolu. Taktiež zadná kamera na iPhone SE má iný konektor. Používa omnoho menej pinov ako konektor na iPhone 5s. Ďalšími rozdielmi sú napríklad Lightning konektor, ktorý je iba trocha iný. Aj tlačidlo na zapínanie a uzamykanie iPhonu SE je inak dizajnované.

iphone-se-ifixit-teardownjpg

iFixit ohodnotil obtiažnosť opravy iPhonu SE na stupnici od 1 do 10 kde 10 je najnižšia obtiažnosť. iPhone SE sa vďaka svojej kompatibilite umiestnil na 6. mieste. Aj keď má iPhone SE kompatibilné komponenty s iPhonhom 5s je ťažké sa k nim dostať, teda rozobrať iPhone kvôli vonkajším skrutkám tzv. pentaoble skrutkám. Tak isto ako pri modeli 5s, 6 a 6s je aj pri iPhone SE nebezpečenstvo poškodenia káblu od TouchID veľmi vysoké, ak nie je užívateľ pri jeho otváraní veľmi opatrný.

iPhone SE obsahuje zmes komponentov z iPhonu 6s, 6 a 5s

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.