V roku 1996 General Electric takmer odkúpil Apple

Apple Inc. a General Electric sú dve najznámejšie značky tohto storočia. No v roku 1996 sa takmer stali jednou spoločnosťou, pretože generálny riaditeľ (SEO) General Electric Jack Welch rozmýšľal nad kúpou Apple. 

general-electric_416x416

Vtedajší generálny riaditeľ spoločnosti Apple Michael Spindler prosil Welcha aby zachránil potápajúcu sa spoločnosť. Welcha by to vtedy stálo 2 miliardy dolárov. Bob Wright, hlava NBCUniversal (spoločnosť, ktorá patrí General Electric) odhalil, že Jack Welch sa neujal tejto možnosti pretože by spoločnosť General Electric nedokázala viesť ďalšiu firmu. Spindler vysvetľoval prečo nedokáže donútiť spoločnosť Apple k rýchlejšiemu rastu a prečo žiadal Wright o kúpu spoločnosti. Wright v rozhovore s New York Post vysvetlil, že by spoločnosť General Electric nedokázala korigovať technológiu akú majú v spoločnosti Apple. Ako by spoločnosť General Electric zakomponovala Apple do svojho biznisu je otázne. Ale zdalo by sa to ako známy scenár tej doby, kedy by bol mladý zákazníkmi obľúbený technologický miláčik (Apple), prevzatý staršou industriálnou korporáciou ako je General Electric.

giant-apple-logo-bw

Namiesto krachu spoločnosti Apple prišiel opäť Steve Jobs a vytvoril iMac, iPhone a iPad. Zmenil potápajúcu sa firmu na najziskovejšiu spoločnosť sveta. Dnes má Apple hodnotu 607 miliárd dolárov a táto suma stále rastie, pričom General Electric ostáva pri 296 miliardách, čo je oproti Apple menej ako polovica.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.