iPhone 5se bude podľa nákresov takmer identický ako pôvodný 5s

Predstavenie nového 4-palcového iPhonu sa pomaly blíži. Už vieme, že bude vylepšeným 5skom a dostane najnovší procesor A9, no čo sa dizajnu týka, veci zatiaľ tak isté nie sú. Hovorí sa ale o zmenšenom iPhone 6.

Podľa najnovšej správy z 9to5Mac, ktorá cituje vlastné zdroje a taktiež výrobcov obalov, bude však iPhone 5se takmer na nerozoznanie od staršieho modelu 5s. Uniknuté nákresy ukazujú, že vzhľad a rozmery oboch zariadení budú prakticky rovnaké – to taktiež znamená, že nový telefón by mal pasovať do všetkých obalov pre iPhone 5/5s.

iphone5se-drawing-9to5mac-2 iphone5se-drawing-9to5mac-3 iphone5se-drawing-9to5mac-5

Jediné zmeny, ktoré môžeme očakávať, je údajne presunutie zamykacieho tlačidla na bok zariadenia a jemne zaoblené rohy, nie však do takej miery ako v prípade iPhonu 6 a 6s. Zvyšné dizajnové prvky by mali ostať rovnaké ako na iPhone 5/5s, vrátane okrúhlých tlačidiel hlasitosti a sklenených pásov na zadnej strane.

Správa ďalej potvrdzuje najnovšie čipy A9/M9, podporu Live Photos, vylepšenú kameru, NFC čip a Apple Pay, 16 GB a 64 GB pamäte a v neposlednom rade farebné prevedenie Rose Gold. iPhone 5se by mal byť predstavený už 15. marca a do predaja sa dostať tri dni na to.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.