Elon Musk najal experta na kovové zliatiny z Applu

Apple nie je jediný, kto kradne zamestnancov z konkurenčných firiem. Funguje to aj opačne, čo dokazuje napríklad momentálny vzťah medzi Applom a výrobcom elektromobilov Teslou, ktorí sa bijú o vrcholové talenty automobilového priemyslu.

Šéf Tesly, Elon Musk, napríklad nedávno najal jedného z ďalších expertov z Cupertina, tentoraz však z trochu iného súdka. Zamestnal totiž Charlesa Kuehmanna, experta na kovové zliatiny, ktorý v spoločnosti pracoval od roku 2012. Kuehmann tak bude po novom ako viceprezident pre materiálové inžinierstvo dohliadať na výstavbu elektromobilov v Tesle, ale taktiež aj raketoplánov v SpaceX, druhej Muskovej spoločnosti.

Kuehmann bol s najväčšou pravdepodobnosťou zodpovedný za špeciálne zliatiny, ktoré Apple používa na výrobu svojich hodiniek Apple Watch. Spoločnosť v propagačných materiáloch tvrdí, že hliník použitý v Apple Watch Sport je až o 60 % pevnejší a odolnejší ako bežné zliatiny. Jony Ive pri predstavení prémiového modelu Edition taktiež prízvukoval, že je vytvorený z kompletne novej zliatiny zlata.

https://www.youtube.com/watch?v=ibklpzKai-o

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.